Bakenesserbruin: desemmoutbrood met zaden
Een donker desembrood in batard-vorm met 60 procent volkorenmeel van de molen. Het brood is bijzonder vezelrijk.
De korst heeft een krokante laag met zaden: koolzaad en lijnzaad, havervlokken, zonnebloem- en pompoenpitjes en sesam.
Dit brood heeft een lange fermentatie achter de rug: op het moment van bakken is de desem 36 uur geleden geactiveerd. Na het kneden en vormen rijst het brood een paar uur en gaat daarna een nacht de koelkast in.
Hier gaat het fermentatieproces langzaam door, waardoor de eiwitten deels worden afgebroken, waardoor de voedingsstoffen beschikbaar komen en beter worden opgenomen in het lichaam.
Desembrood is daardoor niet alleen lekkerder, maar lijkt ook gezondheidsvoordelen te bieden.
De langzame rijs maakt het brood nauwelijks zuur en licht verteerbaar. Het langwerpige vloerbrood (batard) weegt ongeveer 900 gram.
Ingrediënten:
Ingrediënten: Volkoren tarwemeel, tarwebloem, water, desem (water, volkorentarwemeel), boter, zaden en pitten (waaronder sesamzaad), gerstemout, bakkerszout, tarwegluten,