Begijnenbruin met geroosterde zaden
Lichtbruin desembrood (65 procent tarwevolkoren) met geroosterde zaden, vlokken en pitten voor een volle smaak en met sesamzaad op de korst.
Brood met een lange fermentatie, net zoals het Bakenesserbruin waarvan het recept deels is afgekeken. Het brood kan in een blik worden gebakken, maar ook als kleine batard.
Het proefpanel: "Het Begijnenbruin is goedgekeurd, ook onze broodcriticus hier thuis is enthousiast!"
Let op: door het vrij hoge vochtgehalte en de vele zaden is dit brood bij uitstek vatbaar voor schimmel. Bewaar het bij voorkeur in papier, kijk en ruik goed na een dag of drie.
Ingrediënten: tarwevolkoren, tarwebloem, zadenmix (lijnzaad, havervlokken, tarwevlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, gerstevlokken, gierst, sesamzaad, sojagrits, roggevlokken, maisgries, boekweitgrutten), sesamzaad, zout, zonnebloemolie