English muffins

Misverstand

English muffins hebben niks te maken met de muffins zoals de meeste mensen die kennen: cakejes met blauwe bessen of chocolade. Ook heerlijk, maar dit is echt wat anders.

Deze muffins zijn een zoete ontbijt- of lunchtraktatie: een luchtig broodje (beetje kaneel, beetje rozijnen) met een dwingende gebruiksaanwijzing.

Je MOET ze roosteren!

Dus doorzagen en in de broodrooster? Kán, maar beter: openen van een muffin doe je met een vork waarmee je rondom gaatjes in prikt, om het brood daarna te verdelen in twee helften.

Doordat je ze zo, gecontroleerd, openscheurt, ontstaat er een ruw oppervlakte waardoor er in de rooster een mooi krokant oppervlakte ontstaat.

Roosteren kan ook onder de grill in een oven (180 graden), of in een droge koekenpan.

Daarna spreekt het vanzelf: boter erop als het broodje nog warm is, jam of marmelade (we kennen kaasliefhebbers die...) erop, en genieten.

 

Het proefpanel: "Holysmokes wat lekker zo onder de grill!"

 

Ingrediënten: tarwebloem, volle melk, ei, rozijnen, citroenrasp, suiker, lichte gerstemout, zout, bakkersgist, kaneel