Feeststol en ministol

Spijs

Deze bijzondere stol wordt gemaakt met zelfgemalen spijs van amandelen, suiker, scharrelei en biologische citroenen.

Fruitmix

Voor de fruitvulling van het brood gebruik ik krenten, sultanarozijnen, gele rozijnen, vijgen, cranberry's, stukjes abrikoos, een beetje sucade, en sinaasappelrasp. Deze mix welt enkele dagen in bruine rum.

Verder gaan er geroosterde amandelen en hazelnoten in, en een klein beetje kaneel. Het brooddeeg is van molengemalen tarwebloem, en bevat verder boter, eieren en melk.

Bewaren

De stollen blijven, zoals alle brood, makkelijk drie weken goed in de diepvries zonder kwaliteitsverlies. Buiten de diepvries is een paar dagen ook makkelijk haalbaar door de fruitmix erin. Bewaar dan wel koel en in plastic.

Het proefpanel:

'De stol was de highlight van het paasontbijt. Nog nooit zo'n lekkere stol gegeten.'

En: 

'De stol is overheerlijk. Een gebakje.'

 

Ingrediënten: tarwebloem, volle melk, fruitmix (rozijnen, krenten, cranberry's, vijgen, sinaaasappelrasp, abrikozen, sucade, rum), spijs (amandelen, suiker, citroensap en -rasp, ei), amandelen, hazelnoten, boter, ei, gist, bakkerszout, kaneel.