Gevulde koeken met amandelspijs
Het oordeel van het proefpanel: "Ze zijn perfect, precies de goeie verhouding tussen crunchy en chewy". En: "Heerlijk! 100 van de 100 punten."
De gevulde koeken van de buurtbakker zijn gemaakt van zelfgemaakte amandelspijs van Spaanse amandelen. Minder zoet dan bij de bakker, meer amandel dan de supermarkt-versie.
En de crunch van de koek? Dat komt door precies de goeie verhouding tussen gewone bloem en Zeeuwse bloem, allebei van molen De Zandhaas in Santpoort-Zuid.
* * *
In het juiste seizoen (if ever!) is er een onovertroffen speculaasversie.
Nog een keer het proefpanel, nu over de speculaaskoeken: 'De gevulde koeken waren yammmmmmmie!'
Ingrediënten: tarwebloem, suiker, boter, spijs (amandelen, suiker, ei, citroen) , zout, bakpoeder, amandel, ei (speculaaskruiden)