Gevulde koeken met amandelspijs

Het oordeel van het proefpanel: "Ze zijn perfect, precies de goeie verhouding tussen crunchy en chewy". En: "Heerlijk! 100 van de 100 punten."

 

De gevulde koeken van de buurtbakker zijn gemaakt van zelfgemaakte amandelspijs van Spaanse amandelen. Minder zoet dan bij de bakker, meer amandel dan de supermarkt-versie.

En de crunch van de koek? Dat komt door precies de goeie verhouding tussen gewone bloem en Zeeuwse bloem, allebei van molen De Zandhaas in Santpoort-Zuid.

* * *

In het juiste seizoen (if ever!) is er een onovertroffen speculaasversie. 

 

Nog een keer het proefpanel, nu over de speculaaskoeken: 'De gevulde koeken waren yammmmmmmie!'

 

Ingrediënten: tarwebloem, suiker, boter, spijs (amandelen, suiker, ei, citroen) , zout, bakpoeder, amandel, ei (speculaaskruiden)