Stevige krentenbollen

Vergeet de zoete hap lucht van krentenbollen uit de supermarkt. Ze zijn daar per tien verpakt en zo’n hele zak weegt precies niks.
Deze handgemaakte bollen, van steengemalen volkorenmeel en -bloem, zijn stevige bolletjes waar je op moet kauwen.

De vulling van onze bolletjes is royaal: evenveel krenten als rozijnen, stukjes zoete vijg, een pietsie kaneel, een vleugje citroen en een pietsie venkel maken ze onweerstaanbaar – al zeggen we het zelf.

Prima houdbaar in de diepvries trouwens.

We maken ze met gist of met zuurdesem, al naar gelang onze pet staat. 

 

Het proefpanel: "En of die krentenbollen lekker waren! Duizend keer beter dan die van de bakker."

 

Krentenbol

Ingrediënten: tarwebloem, volle melktarwevolkorenmeel, rozijnen, krenten, vijgen, boter, (gist of desem), bakkerszout, citroenrasp (citroen, suiker), venkelzaad, kaneel.