Speculaas

Speculaasjes, de knapperige koekjes en grove brokken speculaas: allebei van deeg volgens hetzelfde recept van de Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp. De heerlijke speculaaskruiden zijn een mix van specerijenmaalderij Polak uit Steenwijk: allemaal met zorg uitgezocht.

 

Ik verkoop speculaas per 100 gram. Daarin zitten (maar) ongeveer vier koekjes. Het is echt een traktatie. €3,60 per 100 gram. 

 

Nota bene: Omdat het deeg een paar dagen moet rijpen, zodat de suiker goed smelt en de specerijen hun smaak aan de tarwebloem afgeven, is de voorraad niet snel aan te vullen. Dus: vanwege de beperkte hoeveelheden moet je soms een week wachten op je bestelling.

 

Ingrediënten: tarwebloem, basterdsuiker, boter, karnemelk*, speculaaskruiden, amandel, bakpoeder, zout

* Karnemelk? Maak je geen zorgen, daar proef je niks van; het zuur uit de zuivel dient om het bakpoeder te neutraliseren.